Statii de epurare pentru vile

Pentru vile retele de canalizare sunt refacute in intregime, fiind colectate apele uzate. Statiile de pompare sunt amplasate in cadrul constructiilor si sunt echipate cu doua pompe in paralel. Pompele sunt amplasate pe vertical in mediile uscate. Statiile de epurare a apelor uzate pentru vile folosesc urmatoarele elemente si anume: unitatea compacta de retinere a grasimilor, gratarele, unitatea de dezinfectie, treptele de epurare, unitatile de deshidratare, filtrele de purificare, invelitoarele speciale pentru bazin si tablourile de comanda si automatizare speciale.

      Unitatea compacta de retinere a grasimilor
Principiul de utilizare a acestui fenomen este bazat pe formarea unor bule fine de aer, care adera la particulele de suspensie, grasimi, uleiuri, unsori, etc si le retine pe toate in profunzime. Astfel ca particulele flotate sunt indepartate mecanic si sunt descarcate in compartimentul de separare a fazei superioare, in timp ce apa evacuata va merge catre treapta de epurare biologica. Cand vine vorba de particulele sedimentate, acestea sunt eliminate cu ajutorul valvei pneumatice pentru extractia sedimentului si sunt colectate in bazinul de stocare.

Gratarele
Treptele de epurare mecanice sunt sunt realizate corect cu ajutorul gratarelor, care retin particulele de suspensie si nisipul. Tot ceea ce va fi retinut pe gratar va fi colectat separat.

Treapta de epurare biologica
Aceasta treapta este formata din module de epurare biologica care cuprind diferite compartimentari cu rol foarte important precum: selector, bazine cu namol activat, nirificare, decantor. Rolul bazinului de selectare este de a controla cresterea excesiva a microorganismelor filamentoase, de a inlatura suspensiie solide si nisipul neretinut pe gratarul des si de a separa grasimile din apa. Bazinul cu namol activat prezinta un sistem de aerare cu difuzori astfel incat, cu ajutorul injectiei de aer, este favorizata dezvoltarea in namolul biologic a unor microorganisme ce degradeaza biologic materia organica. Difuzorii sunt instalati pe partea inferioara a bazinului, astfel se atinge o distributie si amestec oxigen cu apa. Namolul decantat din bazinul de aerare este recirculat in bazinul de denitrificare iar apa ajunge gravitational in bazinul de sedimentare. Aici, o parte din namol va fi recirculata cu ajutorul pompelor de recirculare iar cealalta parte va fi indepartat in bazinul de stocare namol.

Epuarea de produse petroliere, uleiuri auto

Daca in statia dvs de epurare ajunge si apa colectata de pe sugrafata unei parcari sau al unui garaj va trebuie ca inainte de spatia dvs sa montati un separator de hidrocarburi  din beton (http://www.separatoarebeton.ro) care va filtra uleiurile de pe carosabil.
Treapta de deshidratare namol
In urma proceselor biologice va rezulta intotdeauna namol care ar trebui evacuat periodic si deshidratat. Pentru a se purifica aerul se folosesc bazine ecologice prevazute cu invelitori si sisteme de carbune activ. Doar aceste lucrari executate corect vor aduce beneficii constructiilor si mediului inconjurator. Statiile de epurare sunt compacte si dotate cu sisteme de carbune activ. Doar astfel se vor evita poluarile si mirosurile neadecvate. Statia de epurare trebuie sa fie amplasata la 100 m de locuinte, iar echipamentele folosite sa fie montate pe suporti de cauciuc speciali. Statia de epurare trebuie sa fie acoperita cu pamant vegetal, astfel eliminand riscul transmiterii zgomotelor. Testarile asupra calitatii apei uzate ar trebui sa se faca periodic.

Galerie poze:

Satii de epurare vile si locuinte Statie de epurare vile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *